ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι cacio e pepe



Μία Ιταλική συνταγή για όλη την οικογένεια.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες :  για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 5΄, μαγείρεμα 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 12 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • αλάτι

Eκτέλεση
  • Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό (κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν). 
  • Τρίβουμε το πιπέρι στο μπλέντερ ή στο γουδί. 
  • Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το πιπέρι και το νερό από τα μακαρόνια. 
  • Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο. 
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα σπαγγέτι, την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου