Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 φλιτζάνι + 2 κουτ. σούπας λάδι για το τηγάνισμα
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 600 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 μελιτζάνα μεγάλη σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο
- 300 γρ. φέτα σπασμένη
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Τηγανίζουμε τη μελιτζάνα σε μισό φλιτζάνι καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κουταλιές λάδι για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 20 λεπτά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Τέλος, προσθέτουμε τον δυόσμο και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τη φέτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου