ΜΕΝΟΥ

Pages

Μουσακάς στο τηγάνι



Μία κλασική συνταγή που θα σας ξετρελάνει.













Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι + 2 κουτ. σούπας λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 600 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 μελιτζάνα μεγάλη σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 300 γρ. φέτα σπασμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Τηγανίζουμε τη μελιτζάνα σε μισό φλιτζάνι καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας. 
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κουταλιές λάδι για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 
  • Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. 
  • Βράζουμε για 20 λεπτά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό. 
  • Τέλος, προσθέτουμε τον δυόσμο και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Προσθέτουμε τη φέτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου