Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 12 κολοκυθάκια μέτρια
- 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 ποτήρι κρασιού ρύζι καρολίνα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα μικρή τριμμένη
- 3 κουτ. σούπας + 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών ή κότας
- αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
- 2 αβγά (τους κρόκους τους)
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Eκτέλεση
- Ανοίγουμε προσεκτικά τα κολοκυθάκια και τα αλατίζουμε.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα υπόλοιπα υλικά με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια καλά.
- Βάζουμε τα κοτσάνια από τον μαϊντανό και λίγο από την ψίχα των κολοκυθιών στον πάτο μιας κατσαρόλας έτσι ώστε να μην αρπάξουν τα κολοκυθάκια κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
- Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια προσεκτικά μέσα, περιχύνουμε με το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά περίπου.
- Χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους και ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού.
- Στη συνέχεια, ανακατεύοντας πάντα, προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα.
- Οταν έρθουν σχεδόν στην ίδια θερμοκρασία, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου