Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 250 γρ. φασόλια μέτρια μουλιασμένα αποβραδίς
- 8 φιλέτα αντζούγιας
- 18 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ελιές πράσινες(χωρίς το κουκούτσι)
- 5-6 φύλλα μαρουλιού για τη διακόσμηση
Για τη σος
- 1/2 φλιτζάνι αγουρέλαιο
- 3-4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 1 κουτ. σούπας συκόμελο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 40-45 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας στο μπλέντερ το αγουρέλαιο με το ξίδι, το συκόμελο, αλάτι και πιπέρι.
- Αναμειγνύουμε σε σαλατιέρα όλα τα υλικά, περιχύνουμε με τη σος, διακοσμούμε με τα φύλλα του μαρουλιού και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου