ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σως και ρύζι


Λαχταριστό και εύκολο γεύμα για το μεσημεριανό σας.







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για το κοτόπουλο
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
  • 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
  • 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
  • Ανανά χοντροκομμένο
  • 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)

Για την σάλτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
  • 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
  • 1 κουταλιές του γλυκού Ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
  • 1 τζούρα αλάτι

Για το σερβίρισμα
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο με γλυκόξινη σως
  • Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3 λεπτά κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
  • Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.
  • Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.

Για το σερβίρισμα
  • Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου