Λαχταριστό και εύκολο γεύμα για το μεσημεριανό σας.
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος
- 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
- 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
- 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
- Ανανά χοντροκομμένο
- 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
Για την σάλτσα
- 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
- 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος
- 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
- 1 κουταλιές του γλυκού Ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
- 1 τζούρα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο με γλυκόξινη σως
- Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
- Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3 λεπτά κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.
- Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.
Για το σερβίρισμα
- Αφήνουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 ώρα σε ένα μπολ. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε και το βράζουμε για 8 λεπτά με 1 κούπα νερό και κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας τακτικά. Με αυτό τον τρόπο το ρύζι μας θα βγει σπυρωτό και απαλό.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου