Συνταγή : philenews.com.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 400 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (για πιο πλούσια γεύση καλύτερα περιεκτικότητας 70% κακάο), ψιλοκομμένη,
- 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος,
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού,
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού,
- 1-2 κουταλιές Κακάο Γιώτης (προαιρετικά).
Εκτέλεση
- Βάζετε τη μισή σοκολάτα (200 γρ.) σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό (μπεν μαρί). Την ανακατεύετε να λιώσει και να γίνει λεία και αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί.
- Ανακατεύετε μέσα με σπάτουλα ή κουτάλι τη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Τέλος προσθέτετε μέσα το λικέρ πορτοκαλιού. Σκεπάζετε το μίγμα και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει αρκετά για να μπορείτε να το πλάσετε σε μπαλίτσες, για 2 περίπου ώρες.
- Ντύνετε ένα δίσκο με αντικολλητική λαδόκολλα. Μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ειδικό κουτάλι για μπαλίτσες για να φτιάξετε τις μπαλίτσες (λέγεται «cuillère parisienne» και μοιάζει με κουτάλι του παγωτού, μόνο που είναι πολύ πιο μικρό. Θα το βρείτε στα ειδικά καταστήματα και καλές υπεραγορές) ή δυο κουταλάκια (το ένα θα παίρνει μίγμα το άλλο θα το στρώνει). Τις τυλίγετε μέσα στις παλάμες σας για να γίνουν όσο πιο στρογγυλές γίνονται και τις απλώνετε στο δίσκο. Τις βάζετε στο ψυγείο για να σφίξουν καλά, για 1 ώρα.
- Βάζετε την υπόλοιπη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την ανακατεύετε να λιώσει και να γίνει λεία και αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί. Καρφώνετε μία-μία τις τρούφες με πιρούνι και τις βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα. Τις βγάζετε και τις κουνάτε λίγο για να φύγει η περίσσια σοκολάτα και τις βάζετε ξανά στο δίσκο. Τις επιστρέφετε στο ψυγείο να πήξει η σοκολάτα και ύστερα, αν θέλετε τις πασπαλίζετε και με λίγο κακάο. τις φυλάγετε κλεισμένες σε κουτί στο ψυγείο. Για να τις απολαύσετε, πρέπει να τις βγάλετε για 20 λεπτά από το ψυγείο πριν τις σερβίρετε.
Σημείωση:
- Εναλλακτικά μπορείτε να πλάσετε τα τρουφάκια και αντί να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα, να τα τυλίξετε σε κακάο (δες συνταγή «Απλά Τρουφάκια Σοκολάτας»).
Πηγή - philenews.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου