Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1½ λεμόνι (τον χυμό του)
- 4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε τον γαύρο σε ταψί.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα.
- Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα αυτό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο.
- Ψήνουμε τα ψάρια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Tips:
- Αν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να φιλετάρουμε τον γαύρο πριν τον ψήσουμε. Επίσης, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου