ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαύρος στον φούρνο με ρίγανη, σκόρδο και λεμόνι



Μία συνταγή όλο νοστιμιά που σε πάει πίσω στα παλιά.













Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Απλώνουμε τον γαύρο σε ταψί. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. 
  • Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα αυτό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. 
  • Ψήνουμε τα ψάρια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Tips: 
  • Αν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να φιλετάρουμε τον γαύρο πριν τον ψήσουμε. Επίσης, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου