ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαγανάκι με φορμαέλα, καρύδι, φασκόμηλο και σταφύλια



Ένα φανταστικό ορεκτικό που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φέτες φορμαέλα (180 γρ. περίπου η καθεμία)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφύλια κόκκινα (χωρίς κουκούτσι) κομμένα στη μέση
  • 4 φύλλα φασκόμηλου ολόκληρα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας κρασί γλυκό σαμιώτικο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο ψιλό
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • αλεύρι 


Eκτέλεση
  • Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας τρία πιάτα και βάζουμε στο ένα το αλεύρι, στο άλλο το αβγό και στο άλλο το καρύδι. 
  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και περνάμε το τυρί από το αλεύρι, μετά από το αβγό και στο τέλος από το καρύδι, πιέζοντάς το ελαφρώς κάθε φορά έτσι ώστε να κολλήσουν τα υλικά πάνω του. 
  • Σοτράρουμε το φασκόμηλο στο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε πάνω σε ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. 
  • Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το τυρί στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές, περίπου 6 λεπτά συνολικά, και το μεταφέρουμε σε δύο πιάτα. Αμέσως προσθέτουμε στο τηγάνι τα σταφύλια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να αρχίσουν να ζαρώνουν. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι, και μόλις τα υγρά στο ταψί αρχίσουν να δένουν, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Τοποθετούμε δύο φύλλα φασκόμηλο πάνω σε κάθε κομμάτι τυρί και μοιράζουμε τα σταφύλια και τα υγρά του τηγανιού ανάμεσα στα δύο πιάτα. 
  • Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου