Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. αλμύρα
- 200 γρ. σύγκλινο σε κύβους
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 8 ντοματίνια
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό την αλμύρα.
- Παράλληλα ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με τα δύο κρεμμύδια και το σκόρδο να γυαλίσουν για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σύγκλινο και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά λίγα λίγα μαζί με λίγο νερό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 2 ακόμα λεπτά ώσπου να δέσουν τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, την αλμύρα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τον δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
- Μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με την ξινομυζήθρα και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου