ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπαγγέτι με χόρτα και σύγκλινο



Μία πρόταση ζυμαρικών από  τον Μάκη Γεωργιάδη που θα σας ξετρελάνει.











Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. αλμύρα
  • 200 γρ. σύγκλινο σε κύβους
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  •  φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 200 γρ. ξινομυζήθρα
  • 8 ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι
 
Eκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  • Ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό την αλμύρα. 
  • Παράλληλα ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με τα δύο κρεμμύδια και το σκόρδο να γυαλίσουν για 2 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το σύγκλινο και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά λίγα λίγα μαζί με λίγο νερό, ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 2 ακόμα λεπτά ώσπου να δέσουν τα υλικά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την ξινομυζήθρα, την αλμύρα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τον δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip 
  • Μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με την ξινομυζήθρα και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου