ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με σάλτσα ντομάτας, λαδοτύρι Μυτιλήνης και ρόκα


Μια τάρτα που τρώγεται ζεστή και κρύα, με υπέροχη γεύση ψημένης ντομάτας. Κατάλληλη για όλες τις εποχές, με φρέσκια ντομάτα ή του κουτιού.










Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 200 γρ. σφολιάτα ανοιγμένη
  • 1.200 γρ. ντοματάκια κονκασέ βρασμένα μέχρι να φύγει τελείως το νερό τους
  • 3 φέτες λεπτές λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα ρόκας
  • αλάτι, πιπέρι
  • μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22,5 εκ. βουτυρωμένη

Eκτέλεση
  • Σοτάρουμε σε μέτριο και βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να καραμελώσουν και να μαραθούν καλά. 
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το τσίλι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 
  • Στρώνουμε τη σφολιάτα σε φόρμα τάρτας ελαφρώς βουτυρωμένη, αλείφουμε με τη μουστάρδα και στρώνουμε μέσα το τυρί. 
  • Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση. 
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με φλούδες από λαδοτύρι, διακοσμούμε με μερικά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Tip: 
  • Μια τάρτα που τρώγεται ζεστή και κρύα, με υπέροχη γεύση ψημένης ντομάτας.
  • Κατάλληλη για όλες τις εποχές, με φρέσκια ντομάτα ή του κουτιού. 
  • Το μυστικό είναι η ντομάτα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου