Μια τάρτα που τρώγεται ζεστή και κρύα, με υπέροχη γεύση ψημένης ντομάτας. Κατάλληλη για όλες τις εποχές, με φρέσκια ντομάτα ή του κουτιού.
Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4-5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 200 γρ. σφολιάτα ανοιγμένη
- 1.200 γρ. ντοματάκια κονκασέ βρασμένα μέχρι να φύγει τελείως το νερό τους
- 3 φέτες λεπτές λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα ρόκας
- αλάτι, πιπέρι
- μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22,5 εκ. βουτυρωμένη
Eκτέλεση
- Σοτάρουμε σε μέτριο και βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να καραμελώσουν και να μαραθούν καλά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτα, το τσίλι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Στρώνουμε τη σφολιάτα σε φόρμα τάρτας ελαφρώς βουτυρωμένη, αλείφουμε με τη μουστάρδα και στρώνουμε μέσα το τυρί.
- Προσθέτουμε το μείγμα της ντομάτας και ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με φλούδες από λαδοτύρι, διακοσμούμε με μερικά φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.
Tip:
- Μια τάρτα που τρώγεται ζεστή και κρύα, με υπέροχη γεύση ψημένης ντομάτας.
- Κατάλληλη για όλες τις εποχές, με φρέσκια ντομάτα ή του κουτιού.
- Το μυστικό είναι η ντομάτα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου