Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 4 μήλα καθαρισμένα
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 90 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- 3 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα , το αλεύρι και τα ασπράδια μέχρι να χυλώσουν.
- Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες, τις ραντίζουμε με το κονιάκ, τις βουτάμε στη ζύμη και πριν κάψει το λάδι τις τηγανίζουμε.
- Όταν πάρουν χρώμα, είναι έτοιμες. Μπορούμε να τις γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.
- Ένας τρόπος είναι με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι, με μέλι και κανέλλα, ή ακόμα και με λίγη ζάχαρη και κανέλλα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου