Μια πολύ εύκολη, ελαφριά και φρουτένια συνταγή με ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό, ιδανική για όσους αγαπούν τα κεράσια.
Συνταγή : Home Cooking Adventure
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - Youtube συνταγές
Συνταγή : Home Cooking Adventure
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 40΄- 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 600γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
- 30γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο για το ταψί
- 4 μεσαία αυγά
- 240ml γάλα
- 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 100γρ. ζάχαρη λευκή (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
- 3 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανιλίνες
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλένεται τα κεράσια και βγάζεται τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο που υπάρχει στο εμπόριο.
- Βουτυρώνεται ένα ταψάκι διαμέτρου 26εκ και το πασπαλίζεται με 2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
- Απλώστε τα κεράσια ομοιόμορφα στο ταψί, μέχρι να καλυφθεί εντελώς η επιφάνειά του.
- Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα 4 αυγά, τα 100γρ ζάχαρη, 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα, ρίχνοντας παράλληλα το αλεύρι.
- Προσθέστε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατώστε πάλι. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με το μίγμα για τις κρέπες
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους180C για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε ζεστό ή διατηρημένα με απλή ψύξη.
Πηγή - Youtube συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου