ΜΕΝΟΥ

Pages

Κλαφουτί με κεράσια

Μια πολύ εύκολη, ελαφριά και φρουτένια συνταγή με ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό, ιδανική για όσους αγαπούν τα κεράσια.



Συνταγή :  Home Cooking Adventure
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 40΄- 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 600γρ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 30γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο για το ταψί
  • 4 μεσαία αυγά
  • 240ml γάλα
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 100γρ. ζάχαρη λευκή (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
  • 3 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 4 βανιλίνες
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
    • Πλένεται τα κεράσια και βγάζεται τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο που υπάρχει στο εμπόριο.
    • Βουτυρώνεται ένα ταψάκι διαμέτρου 26εκ και το πασπαλίζεται με 2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.
    • Απλώστε τα κεράσια ομοιόμορφα στο ταψί, μέχρι να καλυφθεί εντελώς η επιφάνειά του.
    • Σε ένα μπολ, ρίχνετε τα 4 αυγά, τα 100γρ ζάχαρη, 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα, ρίχνοντας παράλληλα το αλεύρι.
    • Προσθέστε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
    • Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατώστε πάλι. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με το μίγμα για τις κρέπες
    • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους180για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει.
    • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε ζεστό ή διατηρημένα με απλή ψύξη.



      Πηγή - Youtube συνταγές

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου