Συνταγή : αθηνόραμαUmami.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κ. φλάσκες μελιτζάνες
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. ώριμες γερές ντομάτες
- 1 ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 2 κλαδιά φρέσκο δεντρολίβανο μήκους 10 εκ. το καθένα
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κύμινο
- αλάτι, πιπέρι
- (500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό κατά προτίμηση με τρύπα)
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις καθαρίζουμε ριγωτά. Τις κόβουμε οριζόντια σε φέτες πάχους 1 εκ. και μετά σε κύβους 1 εκ. Τις ζεματίζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό (1 κ.σ. κοφτή αλάτι/1 lt νερό) και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά.
- Καθαρίζουμε το σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα κόβουμε πολύ -πολύ ψιλά. Ιδανικό εργαλείο για αυτή τη δουλειά είναι η mezzaluna (μετσαλούνα).
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις ξεσποριάζουμε πολύ καλά κόβοντάς τις στα δύο οριζόντια και σφίγγοντας κάθε μισό πολύ καλά. Τις ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλευρώνουμε ελαφρά τις μελιτζάνες τις τινάζουμε πολύ καλά να φύγει το περισσό αλεύρι και τις τηγανίζουμε γυρίζοντάς τις συνέχεια με ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να χρυσίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Σουρώνουμε καλά το ελαιόλαδο, καθαρίζουμε το τηγάνι σχολαστικά, βάζουμε πάλι το ελαιόλαδο μέσα και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ½ φλ. ελαιόλαδο.
- Σωτάρουμε το κύμινο ανακατεύοντάς το συνεχώς σε χαμηλή φωτιά να βγάλει τα αρώματά του προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε 5 λεπτά ίσα –ίσα να μαραθούν οι ντομάτες.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύουμε μια –δυο φορές, διορθώνουμε το αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου