ΜΕΝΟΥ

Pages

Κλασική µους σοκολάτας



Μία κλασική μους που θα σας ξετρελάνει.








Συνταγή : philenews.com
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 5 κουταλιές νερό,
  • 3 κουταλιές ζάχαρη,
  • 4 κοφτές κουταλιές βούτυρο (60 γρ.),
  • 250 γρ. µαύρη σοκολάτα (55-70% περιεκτικότητας σε κακάο),
  • 1 γεµάτο κουταλάκι βανίλια,
  • 2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι ή µπράντι,
  • 6 κουταλιές κρέµα γάλακτος (αν θα γαρνίρετε µε σαντιγί + 3 κουταλιές επιπλέον),
  • 4 αβγά, χωρισµένα,
  • 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη άχνη, για τη σαντιγί του γαρνιρίσµατος (αν θα βάλετε),
  • φραγκοστάφυλα για γαρνίρισµα

Εκτέλεση
  • Βάζετε τη σοκολάτα µε το νερό σε ένα βαρύ κατσαρολάκι σε χαµηλή φωτιά και την ανακατεύετε µέχρι να λιώσει (ή τη λιώνετε µε το νερό σε µπεν µαρί) και την αποσύρετε από τη φωτιά. 
  • Κτυπάτε τους κρόκους µε το µίξερ σε ένα µεγάλο µπολ, µέχρι να αφρατέψουν. Την προσθέτετε λίγη-λίγη (ζεστή) στους κρόκους (όπως κάνουµε µε το αβγολέµονο) χτυπώντας το µίγµα µε το µίξερ. 
  • Όταν απορροφηθεί η σοκολάτα, χτυπάτε µέσα τα κοµµατάκια του βουτύρου µέχρι να ενσωµατωθούν και µετά το λικέρ πορτοκαλιού ή το µπράντι. Κρατάτε το µίγµα στην άκρη.
  • Χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µε τη βανίλια µε το µίξερ (όλη αν θα γαρνίρετε) µέχρι να πήξει σε µαλακή σαντιγί (αν θα γαρνίρετε κρατάτε 3 κουταλιές και ανακατεύετε µέσα τη ζάχαρη άχνη). 
  • Παίρνετε µια κουταλιά σαντιγί και την ανακατεύετε στο µίγµα της σοκολάτας για να γίνει πιο ανάλαφρη. Ύστερα ενσωµατώνετε την υπόλοιπη, ανακατεύοντας απαλά, µε κυκλικές κινήσεις, παίρνοντας µίγµα από τον πάτο και φέρνοντάς το στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί. 
  • Χτυπάτε τα ασπράδια να φουσκώσουν, προσθέτετε τµηµατικά τη ζάχαρη και συνεχίζετε να γίνει µια γυαλιστερή µαρέγκα. Την ενσωµατώνετε στο µίγµα όπως κάνατε µε τη σαντιγί. 
  • Μοιράζετε το µίγµα σε 8 κούπες ή ατοµικά µπολάκια και κρατάτε τη µους στο ψυγείο για µίνιµουµ 2 ώρες. 
  • Πριν τη σερβίρετε - αν θέλετε - τη γαρνίρετε µε σαντιγί και βατόµουρα.

Πηγή - philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου