Συνταγή : Κλεομένης Ζουρνατζης.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 500 γρ. πένες ή άλλο μικρό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 1 μελιτζάνα τσακώνικη
- 2 κολοκύθια
- 1 πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από κοτσάνι και σπόρια
- 2 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
- 10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 100 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 200 γρ. μανούρι ή φέτα, κομματιασμένα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα ζαρζαβατικά σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, περιχύνουμε με λίγο από το μετρημένο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τις φέτες λαχανικών σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο γκριλ μέχρι να ροδίσουν καλά από τη μία πλευρά. Τα γυρίζουμε και μόλις ψηθούν και από την άλλη και μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό (ή το μαϊντανό) και τη μουστάρδα στο μούλτι μέχρι να προκύψει μια ενιαία σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, αλατοπιερώνουμε και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με το τυρί και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου