Συνταγή : philenews.com
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 μεγαλούτσικες πατάτες,
- 3 μεγαλούτσικα κολοκυθάκια,
- 1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα,
- 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα,
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι,
- 2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι,
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις περνάτε από το χοντρό μέρος του τρίφτη. Κάνετε το ίδιο με τα κολοκυθάκια. Τα ανακατεύετε με το αλεύρι, τα αβγά, την παρμεζάνα, το θυμάρι ξεφυλλισμένο και τα αλατοπιπερώνετε.
- Ρίχνετε σε μια φόρμα για τάρτες 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι.
- Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε την πίτα για 10 λεπτά. Ύστερα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 περίπου λεπτά. Σερβίρετε την πίτα με μια πλούσια σαλάτα.
Πηγή - philenews.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου