ΜΕΝΟΥ

Pages

Πουτίγκα σοκολάτας και κρέμα πορτοκάλι



Μία γλυκιά πρόταση που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.










Συνταγή : philenews.com
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 1/4 φλ. αλεύρι,
  • 5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 6 κουταλιές κακάο,
  • 2 φλ. ζάχαρη,
  • 2 φλ. γάλα,
  • 2 αβγά,
  • 175 γρ. βούτυρο, ξεπαγωμένο + επιπλέον για άλειμμα,
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • ζάχαρη άχνη.

Κρέμα πορτοκάλι:
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 1½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού,
  • 1½ κουταλιά ζάχαρη άχνη,
  • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι.

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο ταψάκι. 
  • Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, 4 κουταλιές κακάο και τη βανίλια.
  • Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε εναλλάξ το μίγμα του κακάο και το γάλα. Το αδειάζετε στο βουτυρωμένο ταψάκι. 
  • Αναμιγνύετε το υπόλοιπο κακάο με την υπόλοιπη ζάχαρη και πασπαλίζετε την επιφάνειά του. Ύστερα, το περιχύνετε με 2 (όχι πολύ γεμάτα) φλ. καυτό νερό, κάνοντάς το να τρέχει πάνω από το καμπύλο μέρος ενός κουταλιού.
  • Ψήνετε την πουτίγκα για 45-55 περίπου λεπτά στο φούρνο (το πάνω μέρος της είναι κέικ, στο κάτω παχύρρευστη κρέμα). Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκάλι: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να φουσκώσει, προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη, το ξύσμα και το λικέρ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. 
  • Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και τη συνοδεύετε με την κρέμα πορτοκάλι.

Πηγή - philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου