Συνταγή : philenews.com
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 1/4 φλ. αλεύρι,
- 5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
- 6 κουταλιές κακάο,
- 2 φλ. ζάχαρη,
- 2 φλ. γάλα,
- 2 αβγά,
- 175 γρ. βούτυρο, ξεπαγωμένο + επιπλέον για άλειμμα,
- 1 κουταλάκι βανίλια
- ζάχαρη άχνη.
Κρέμα πορτοκάλι:
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος,
- 1½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού,
- 1½ κουταλιά ζάχαρη άχνη,
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο ταψάκι.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, 4 κουταλιές κακάο και τη βανίλια.
- Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο και τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε εναλλάξ το μίγμα του κακάο και το γάλα. Το αδειάζετε στο βουτυρωμένο ταψάκι.
- Αναμιγνύετε το υπόλοιπο κακάο με την υπόλοιπη ζάχαρη και πασπαλίζετε την επιφάνειά του. Ύστερα, το περιχύνετε με 2 (όχι πολύ γεμάτα) φλ. καυτό νερό, κάνοντάς το να τρέχει πάνω από το καμπύλο μέρος ενός κουταλιού.
- Ψήνετε την πουτίγκα για 45-55 περίπου λεπτά στο φούρνο (το πάνω μέρος της είναι κέικ, στο κάτω παχύρρευστη κρέμα). Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκάλι: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να φουσκώσει, προσθέτετε τμηματικά τη ζάχαρη, το ξύσμα και το λικέρ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
- Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και τη συνοδεύετε με την κρέμα πορτοκάλι.
Πηγή - philenews.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου