Συνταγή : αθηνόραμαUmami.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 φλιτζ. τσ. κους κους (όχι ζυμαρικό) ή πλιγούρι
- 300 γρ. μαϊντανός
- 200 γρ. φύλλα φρέσκιας μέντας (ή δυόσμου)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους, σε κυβάκια
- 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους, σε κυβάκια
- 2 λεμόνια (το χυμό)
- 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ελάχιστη καυτερή πάπρικα (προαιρετική)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαλακώνουμε το κους κους σε βραστό αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή λίγο περισσότερο. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει και μετά το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να μουλιάσει.
- Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι (αυτό μπορεί να γίνει και στο μπλέντερ τμηματικά, αλλά με προσοχή, να μην πολτοποιηθούν).
- Ανακατεύουμε, σε μεγάλη σαλατιέρα, όλα τα υλικά με το λάδι, προσθέτουμε αλάτι και τα πιπέρια καθώς και το κους κους με το λεμόνι του. Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα και ανακατεύουμε ξανά πριν από το σερβίρισμα.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου