Μια πολύ εύκολη συνταγή, σφολιάτα που μπορείτε να τη φάτε είτε ως σνακ είτε ως ορεκτικό
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου
- 200 γραμμάρια λουκάνικο πικάντικο
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 200 γραμμάρια φέτα
- 16 ντοματίνια
- λίγη ρόκα
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε το φούρνο και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, ώστε να προθερμανθεί.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
- Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του λουκάνικου μέσα στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά φούρνου και απλώνουμε πάνω στο καθένα το φύλλο της σφολιάτας.
- Κόβουμε το κάθε φύλλο στα τέσσερα και γυρίζουμε τις άκρες του κάθε τετραγώνου λίγο προς τα μέσα ώστε να γίνει σαν τάρτα.
- Πιέζουμε τις άκρες με πιρούνι.
- Γεμίζουμε με το μείγμα που αποτελείται από το λουκάνικο και τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια(αφού τα κόψουμε στη μέση) και τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου