ΜΕΝΟΥ

Pages

Σφολιάτες με λουκάνικο και φέτα


Μια πολύ εύκολη συνταγή, σφολιάτα που μπορείτε να τη φάτε είτε ως σνακ είτε ως ορεκτικό






Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου
  • 200 γραμμάρια λουκάνικο πικάντικο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 16 ντοματίνια
  • λίγη ρόκα
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση
  • Ανοίγουμε το φούρνο και ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, ώστε να προθερμανθεί.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
  • Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε τα κομμάτια του λουκάνικου μέσα στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο ταψιά φούρνου και απλώνουμε πάνω στο καθένα το φύλλο της σφολιάτας.
  • Κόβουμε το κάθε φύλλο στα τέσσερα και γυρίζουμε τις άκρες του κάθε τετραγώνου λίγο προς τα μέσα ώστε να γίνει σαν τάρτα.
  • Πιέζουμε τις άκρες με πιρούνι.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα που αποτελείται από το λουκάνικο και τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια(αφού τα κόψουμε στη μέση) και τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου