ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με πατάτες τηγανητές στον φούρνο



Μαγική συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.













Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες :  για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 1 ώρα & 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 4 πατάτες
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. 
  • Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε καλά τα μπούτια και από τις δύο πλευρές για 4 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε χαρτί κουζίνας και σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 
  • Αλείφουμε το κοτόπουλο με τον πελτέ και την πάπρικα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ταψί και προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα υγρά του τηγανιού. 
  • Προσθέτουμε στο ταψί και τον ζωμό. 
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά. 
  • Την ώρα που ψήνεται το κοτόπουλο καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε για τηγάνισμα. 
  • Τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 5 λεπτά στα 1000 watt. 
  • Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να είναι τραγανές. 
  • Τις μεταφέρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τις προσθέτουμε στο ταψί αφού πρώτα αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο. 
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά και βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. 
  • Σερβίρουμε αφού περιμένουμε 5 λεπτά.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου