Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 500 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 50 γρ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- αλεύρι όσο χρειαστεί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (γιατί δεν ξέρουμε ποσό υγρό θα βγάλει η ντομάτα).
- Tο μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. Aφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και κατόπιν τηγανίζουμε ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά σε λάδι.
- Προσοχή: το λάδι δεν πρέπει να καίει πολύ, γιατί θα κάψει τους ντοματοκεφτέδες από έξω και μέσα θα μείνουν άψητοι.
- Mπορούμε να τους σερβίρουμε με γιαούρτι που έχουμε προσθέσει ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου