ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντοματοκεφτέδες



Ένα συνοδευτικό σκέτη τρέλα.












Συνταγή :  Μάκης Γεωργιάδης.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 500 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • αλεύρι όσο χρειαστεί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί (γιατί δεν ξέρουμε ποσό υγρό θα βγάλει η ντομάτα). 
  • Tο μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό. Aφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί και κατόπιν τηγανίζουμε ρίχνοντάς το κουταλιά κουταλιά σε λάδι. 
  • Προσοχή: το λάδι δεν πρέπει να καίει πολύ, γιατί θα κάψει τους ντοματοκεφτέδες από έξω και μέσα θα μείνουν άψητοι. 
  • Mπορούμε να τους σερβίρουμε με γιαούρτι που έχουμε προσθέσει ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου