ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαριναρισμένο μπούτι αρνιού



Μία φανταστική συνταγή για το Κυριακάτικό σας τραπέζι.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 8-12 ώρες, μαγείρεμα 3 ώρες και 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 αρνίσιο μπούτι (2-2,5 κιλά)
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Για το μαρινάρισμα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 4 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό)
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξηρή
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες

Eκτέλεση
  • Ξεπλένουμε αποβραδίς ελαφρά το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. 
  • Κάνουμε μπόλικα ανοίγματα με μαχαίρι στην επιφάνεια του κρέατος και τα γεμίζουμε με τα κομμάτια του σκόρδου. 
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά. 
Για τη μαρινάδα: 
  • Αναμειγνύουμε καλά όλα τα συστατικά της και περιχύνουμε το κρέας φροντίζοντας να πάει παντού η μαρινάδα. 
  • Τοποθετούμε κρέας και μαρινάδα μέσα σε σακούλα τροφίμων και μεταφέρουμε με ταψάκι στο ψυγείο (κάθε μία ώρα στην αρχή ανακινούμε τη σακούλα για να διανεμηθεί σωστά η μαρινάδα). 
  • Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. 
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας ολόκληρο μέχρι να πάρει χρώμα. 
  • Μεταφέρουμε το κρέας σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα που έχει μείνει στη σακούλα. 
  • Προσθέτουμε και λίγο λευκό κρασί και ψήνουμε το κρέας για τρείς ώρες περίπου. 
  • Αν χρειαστεί ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ακόμη κρασί στο ταψί. 
  • Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και σερβίρουμε μαζί με τους χυμούς ψησίματος.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου