ΜΕΝΟΥ

Pages

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια, πέστο και γιαούρτι


Τα τελευταία τρυφερά κολοκυθάκια της σεζόν αξιοποιούνται σε μια γρήγορη μακαρονάδα.







Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. μικρά κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας (πένες, βίδες)
  • 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 - 6 γεμάτες κουτ. σούπας έτοιμο πέστο βασιλικού (από τα σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση

  • Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, για να αποβάλουν τα υγρά τους. Όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, τα στύβουμε καλά, αλλά όχι πάρα πολύ δυνατά για να μην τα λιώσουμε.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου τα βράσαμε, προσθέτουμε το πέστο και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. 
  • Τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνουμε ένα τελικό ανακάτεμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι
  • Όταν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σάλτσα στα ζυμαρικά σας, ανοίξτε ένα Sauvignon blanc, μια Μαλαγουζιά, μια Μαντινεία.
Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου