Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4-5 κολοκυθάκια
- 250 γρ. κεφαλοτύρι σε κομμάτια
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα
Eκτέλεση
- Θα χρειαστούμε 4 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε κάθε κολοκυθάκι γύρω απο ένα κομμάτι τυρί και τα περνάμε στα καλαμάκια, τρία κομμάτια στο καθένα.
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι γαι το τηγάνισμα.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και το ανθρακούχο νερό και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις κάψει, βουτάμε το κάθε καλαμάκι στο κουρκούτι, το τινάζουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρουμε, αφού πρώτα τους αφαιρέσουμε το καλαμάκι.
- Τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το τριμμένο τυρί και τα συνοδεύουμε με λεμόνι.
- Προαιρετικά, μπορούμε να τα συνοδέψουμε και με φρέσκια σάλτσα ντομάτας.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου