ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκι με κολοκυθάκι τυλιγμένο σε κεφαλοτύρι



Σουβλάκια λαχανικών που σίγουρα θα λατρέψετε










 

Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4-5 κολοκυθάκια
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι σε κομμάτια
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα
 
Eκτέλεση
  • Θα χρειαστούμε 4 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι. 
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε κάθε κολοκυθάκι γύρω απο ένα κομμάτι τυρί και τα περνάμε στα καλαμάκια, τρία κομμάτια στο καθένα. 
  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι γαι το τηγάνισμα. 
  • Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και το ανθρακούχο νερό και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και μόλις κάψει, βουτάμε το κάθε καλαμάκι στο κουρκούτι, το τινάζουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. 
  • Τα βγάζουμε από το τηγάνι, τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα σερβίρουμε, αφού πρώτα τους αφαιρέσουμε το καλαμάκι. 
  • Τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το τριμμένο τυρί και τα συνοδεύουμε με λεμόνι. 
  • Προαιρετικά, μπορούμε να τα συνοδέψουμε και με φρέσκια σάλτσα ντομάτας.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου