ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ τυριού με καρπούζι και πεπόνι


Πριν αποχαιρετήσουμε τα καλοκαιρινά φρούτα, ετοιμάζουμε βήμα-βήμα ένα υπέροχο σουφλέ.







Συνταγή : Στέλιος Παρλιάρος.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, ψήσιμο΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 230 γρ. τυρί κρέμα, τύπου Φιλαδέλφεια
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2 κουτ. σούπας)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • λίγο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) για άλειμμα
  • ζάχαρη για τις φόρμες

Για το σερβίρισμα
  • πεπόνι ή καρπούζι ή και τα δύο, κομμένα σε κομμάτια
  • μέλι


Εκτέλεση

 Συγκεντρώνουμε τα υλικά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το τυρί με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. 
 Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.
Στο τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Βουτυρώνουμε τα ατομικά πυρίμαχα φορμάκια.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη τα φορμάκια, έτσι ώστε να κολλήσει στον πάτο και στα τοιχώματα. 
Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα, σχεδόν μέχρι το χείλος τους.  





 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C για 20 λεπτά.
Βγάζουμε τα φορμάκια από το φούρνο.
Τα σερβίρουμε χλιαρά με πεπόνι, καρπούζι και μέλι.





Πηγή - γλυκές ιστορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου