ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαράκι αλά ιταλικά



Φανταστικό μοσχαράκι που θα σας μείνει αξέχαστο.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 400 γρ. μπριζόλα γάλακτος χωρίς κόκκαλο, σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 πιπεριά κίτρινη + 1 κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
  • 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5 λεπτά περίπου. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί για 1 λεπτό ακόμα. 
  • Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε ώσπου να πάρει χρώμα. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Μαγειρεύουμε το κρέας για 10-12 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε αν θέλουμε με πολέντα ή ρύζι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου