Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 400 γρ. μπριζόλα γάλακτος χωρίς κόκκαλο, σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1 πιπεριά κίτρινη + 1 κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
- 300 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Σοτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε ώσπου να πάρει χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Μαγειρεύουμε το κρέας για 10-12 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε αν θέλουμε με πολέντα ή ρύζι.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου