Συνταγή : philenews.com
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 6 αβγά, τα 3 χωρισμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι παρά 2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
- 1 γεμάτο κουταλάκι βανίλια
- 1 φλ. + 2 γεμάτες κουταλιές (180 γρ.) αλεύρι
- 1 βαζάκι Nutella (220 γρ.)
- 1 κουταλιά κακάο σε σκόνη + 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210° C. Χτυπάτε με το μίξερ τα 3 ασπράδια με I πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Χτυπάτε χώρια σε ένα άλλο μπολ τα 3 αβγά με τους 3 κρόκους μέχρι να ανοίξουγ ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ξασπρίσουν και να φουσκώσουν. Ενσωματώνετε μέσα τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά για να μην ξεφουσκώσει και τέλος ρίχνετε μέσα το αλεύρι, περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύοντας απαλά.
- Ντύνετε μια μικρή λαμαρίνα για κορμό (Swiss roll) ή το ταψί του φούρνου (πρέπει να είναι μια λεπτή στρώση ,πάτους 1 εκ. περίπου) με αντικολλητική λαδόκολλα και αδειάζετε μέσα το μίγμα. To ψήνετε στο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά μέχρι να στεγνώσει και να είναι ελαστικό στην αφή.
- To βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά, το αναποδογυρίζετε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα και αφαιρείτε προσεχτικά τη λαδόκολλα.
- Απλώνετε τη Nutella με σπάτουλα πάνω στην επιφάνεια του κέικ και με τη βοήθεια της πετσέτας το τυλίγετε σφικτά. σε ρολό. To κρατάτε τυλιγμένο σφικτά σε αλουμινόχαρτο για μερικές ώρες και πριν το σερβίρετε, το ξε-τυλίγετε, το βάζετε σε πιατέλα, αναμιγνύετε το κακάο με τη ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζετε περνώντας το μίγμα από σουρωτήρι.
Πηγή - philenews.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου