Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1/2 κιλό πατάτες (με τη φλούδα)
Για τη σος
- 250 γρ. τυρί κατσικίσιο
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1/2 φλιτζάνι γάλα κατσικίσιο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη τριμμένη
Eκτέλεση
- Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες για τηγάνι χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
- Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το κατσικίσιο τυρί με τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το γάλα και τη ρίγανη για 1 λεπτό.
- Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε σε μπολ.
- Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, προσθέτουμε κι άλλο γάλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου