ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατοσαλάτα με κατσικίσιο τυρί και μέλι



Μία διαφορετική πρόταση για την μεσημεριανή σας σαλάτα.











Συνταγή :  Εφη Γιαλούση
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1/2 κιλό πατάτες (με τη φλούδα)

Για τη σος
  • 250 γρ. τυρί κατσικίσιο
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα κατσικίσιο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη τριμμένη

Eκτέλεση
  • Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες για τηγάνι χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. 
  • Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. 

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: 
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το κατσικίσιο τυρί με τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το γάλα και τη ρίγανη για 1 λεπτό. 
  • Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε σε μπολ. 
  • Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, προσθέτουμε κι άλλο γάλα.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου