ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμάρια στη σχάρα με σάλτσα από αντζούγια και ελιές

Ψητά καλαμάρια ότι καλύτερο για ουζάκι.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 5 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
  • πιπέρι καυτερό

Eκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της σε μπολ. Αφήνουμε για μία ώρα περίπου, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις τους. 
  • Ετοιμάζουμε τη φωτιά για τα καλαμάρια. 
  • Μόλις χωνέψουν τα κάρβουνα, αλείφουμε τα καλαμάρια με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  • Ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να μαζεύουν. (Αν τα παραψήσουμε, θα σκληρύνει πολύ η σάρκα τους). 
  • Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη φωτιά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου