Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, αναμονή 1 ώρα, μαγείρεμα 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένα
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 5 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα
- πιπέρι καυτερό
Eκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της σε μπολ. Αφήνουμε για μία ώρα περίπου, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις τους.
- Ετοιμάζουμε τη φωτιά για τα καλαμάρια.
- Μόλις χωνέψουν τα κάρβουνα, αλείφουμε τα καλαμάρια με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε στη σχάρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρχίσουν να μαζεύουν. (Αν τα παραψήσουμε, θα σκληρύνει πολύ η σάρκα τους).
- Βγάζουμε τα καλαμάρια από τη φωτιά, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου