ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο τζαμπαλάια



Μία Αμερικάνικη συνταγή στο τραπέζι σας.













Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 40΄- 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
  • 200 γρ. λουκάνικο σε φέτες
  • 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 1¾ φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 10 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό 
 
Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζουμε το λουκάνικο. Το αφαιρούμε, προσθέτουμε αν χρειάζεται λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, να ροδίσει καλά. Το αφαιρούμε. 
  • Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα και το καγιέν. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι, τον ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  • Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ. 
  • Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου