Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 40΄- 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου σε κύβους
- 200 γρ. λουκάνικο σε φέτες
- 350 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1¾ φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πράσινη σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 10 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
- 3 φλιτζάνια ζωμό κότας
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
Eκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζουμε το λουκάνικο. Το αφαιρούμε, προσθέτουμε αν χρειάζεται λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, να ροδίσει καλά. Το αφαιρούμε.
- Σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα και το καγιέν. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι, τον ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου