ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα κολοκύθας



Μία φανταστική σούπα για τους λάτρεις της κολοκύθας.











Συνταγή : philenews.com
Μερίδες : για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 κουταλιές βούτυρο,
  • 2 πράσα σε ροδέλες,
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
  • 3 κιλά κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους,
  • 2½ (10 φλ.) λίτρα ζωμό κότας (φτιαγμένο με 3 κύβους ζωμού),
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα, ανοιγμένη σε 2 φύλλα, ξεπαγωμένη,
  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι.


Εκτέλεση
  • Λιώνετε το βούτυρο σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα ανακατεύοντας τα πράσα και τα σκόρδα, μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτετε την κολοκύθα και το ζωμό και αφήνετε να κοχλάσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοψήνετε για ½ περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά η κολοκύθα. 
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. 
  • Περνάτε το μίγμα τμηματικά στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ μέχρι να γίνει ουρές και ανακατεύετε μέσα την κρέμα γάλακτος. Ελέγχετε το αλατοπίπερο. Μοιράζετε τη σούπα σε 8 πυρίμαχα μπολ (χωρητικότητας 2 φλ.). 
  • Κόβετε 8 δίσκους από τα φύλλα της σφολιάτας, ελαφρά μεγαλύτερους από τα μπολ και αλείφετε τον περίγυρό τους με κρύο νερό. Ύστερα, τοποθετείτε ένα δίσκο πάνω από κάθε μπολ και τον πιέζετε ελαφρά για να κολλήσει στις άκρες. 
  • Αλείφετε την επιφάνειά τους με αβγό και τα βάζετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους. 
  • Σερβίρετε τη σούπα αμέσως.

Σημείωση: 
  • Η σούπα, χωρίς τη σφολιάτα, μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.

Πηγή - philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου