Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 3 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος) κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ κιλό βερίκοκα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
- 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο κοπανισμένο
- ½ ποτηράκι κρασί γλυκό Λήμνου
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Zεσταίνουμε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τις φέτες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Tις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε τα βερίκοκα, τα σκουπίζουμε και τα ανοίγουμε στη μέση αφαιρώντας τους το κουκούτσι.
- Σοτάρουμε τη μισή ποσότητα από τα βερίκοκα στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Tα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά για το σερβίρισμα.
- Pίχνουμε στο σκεύος άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόλιαντρο, τα υπόλοιπα βερίκοκα και το κοτόπουλο.
- Aνακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί.
- Xαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για 10 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τα βερίκοκα που έχουμε αφήσει στην άκρη.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου