ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο σοτέ με φρέσκα βερίκοκα



Ένα διαφορετικό κοτόπουλο που θα ενθουσιάσει όλους τους καλεσμένους σας.











Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 3 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος) κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ κιλό βερίκοκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο κοπανισμένο
  • ½ ποτηράκι κρασί γλυκό Λήμνου
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Zεσταίνουμε 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τις φέτες του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Tις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην άκρη. 
  • Πλένουμε τα βερίκοκα, τα σκουπίζουμε και τα ανοίγουμε στη μέση αφαιρώντας τους το κουκούτσι. 
  • Σοτάρουμε τη μισή ποσότητα από τα βερίκοκα στο λάδι που έμεινε στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Tα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη ζεστά για το σερβίρισμα. 
  • Pίχνουμε στο σκεύος άλλη μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόλιαντρο, τα υπόλοιπα βερίκοκα και το κοτόπουλο. 
  • Aνακατεύουμε καλά, ρίχνουμε αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί. 
  • Xαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για 10 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. 
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα συνοδεύοντας με τα βερίκοκα που έχουμε αφήσει στην άκρη.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου