Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 5 πιπεριές κέρατα χωρίς σπόρια
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 150 γρ. μανούρι κομμένο σε κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες για μισή ώρα μέσα σε νερό με αλάτι, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
- Τις σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Βράζουμε σε τηγάνι την ντομάτα με το σκόρδο, το αλάτι και τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
- Απλώνουμε σε στρώσεις μέσα σε κατσαρόλα τις μελιτζάνες, τον μαϊντανό ή τη ρίγανη, τις πιπεριές, τα τυριά και τη σάλτσα ντομάτας.
- Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τελείως οι μελιτζάνες.
Tip:
- Αντί για μανούρι, μπορούμε να βάλουμε φετούλες μοτσαρέλας και αντί για μαϊντανό, φρέσκο ή ξερό βασιλικό.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου