ΜΕΝΟΥ

Pages

Μελιτζάνες με μανούρι στην κατσαρόλα



Μία φανταστική συνταγή κατάλληλη για να ξεφύγουμε από τη κρεατοφαγία.









 

Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 5 πιπεριές κέρατα χωρίς σπόρια
  • 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 150 γρ. μανούρι κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση
  • Αφήνουμε τις μελιτζάνες για μισή ώρα μέσα σε νερό με αλάτι, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. 
  • Τις σοτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. 
  • Βράζουμε σε τηγάνι την ντομάτα με το σκόρδο, το αλάτι και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. 
  • Απλώνουμε σε στρώσεις μέσα σε κατσαρόλα τις μελιτζάνες, τον μαϊντανό ή τη ρίγανη, τις πιπεριές, τα τυριά και τη σάλτσα ντομάτας. 
  • Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τελείως οι μελιτζάνες.

Tip: 
  • Αντί για μανούρι, μπορούμε να βάλουμε φετούλες μοτσαρέλας και αντί για μαϊντανό, φρέσκο ή ξερό βασιλικό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου