Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 24 κανελόνια
- 3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
- 800 γρ, κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 δαφνόφυλλο + 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- 1½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αβγό χτυπημένο
- 5 φλιτζάνια μπεσαμέλ
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και μπαχαρικά, αφήνουμε να μαραθούν λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το αβγό και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψί. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στο ταψί.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου