ΜΕΝΟΥ

Pages

Κανελόνια με κιμά



Μία μοναδική συνταγή ζυμαρικών που θα σας ξετρελάνει.











Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες :  για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 24 κανελόνια
  • 3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
  • 800 γρ, κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 δαφνόφυλλο + 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 5 φλιτζάνια μπεσαμέλ
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και μπαχαρικά, αφήνουμε να μαραθούν λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το αβγό και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε. 
  • Απλώνουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψί. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την μπεσαμέλ. 
  • Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου