Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 5-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 300 γρ. φασολάκια τσαουλιά
- 200 γρ. μανιτάρια λευκά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- μερικά κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για τη sauce
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα αφήσουμε να λιώσουν. Είναι προτιμότερο να «κρατάνε» λίγο. Στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα αμύγδαλα (τα οποία έχουμε αφήσει με τη φλούδα τους), σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα.
- Βάζουμε σε σαλατιέρα τα φασολάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες, τον μαϊντανό, την πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια και το αβοκάντο κομμένο σε λεπτές ροδέλες, αφού πρώτα το αλείψουμε με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσει.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της sauce στο μπλέντερ, περιχύνουμε τη σαλάτα, την ανακατεύουμε καλά και στο τέλος γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.
Tips:
- Η πιπεριά γίνεται νοστιμότερη αν την περάσουμε από το γκριλ και μετά την ξεφλουδίσουμε. Σε αυτήν την περίπτωση, θα βάλουμε 2 πιπεριές. Μπορούμε να μαρινάρουμε τα μανιτάρια από πριν με λαδολέμονο και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο για μία ώρα περίπου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου