Συνταγή : αθηνόραμαUmami.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ½ κ. ώριμες γερές ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ξερή ρίγανη
- 1 φλ. φύλλα φρέσκο βασιλικό
- 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- (500 γρ. ταλιατέλες ή λαζανάκι ή ταλιολίνι)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και το ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Αν είναι πλατύφυλλος βασιλικός κόβουμε κάθε φύλλο στα δύο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μαζί τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσουν να ψήνονται χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν τελείως τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το βασιλικό, ανακατεύουμε μια φορά.
- Τραβάμε από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε το ζυμαρικό.
- Προσθέτουμε αν θέλουμε τρίμματα φέτας.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου