Συνταγή : Αγγελος Ρεντούλας.
Μερίδες : για 4 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Κρύο ή ζεστό, το πιάτο αυτό είναι το ίδιο νόστιμο. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο τάπερ για το γραφείο.
Υλικά
- 500 γρ. φαρφάλες
- 2 κονσέρβες τόνος σε ελαιόλαδο (κατά προτίμηση τονάκι Αλοννήσου-σε επιλεγμένα παντοπωλεία και ντέλι)
- 12 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
- 5 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε ροδελίτσες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Για τη σος
- το λάδι από τις κονσέρβες του τόνου
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σουρώνουμε τον τόνο, αλλά φροντίζουμε να κρατήσουμε το λάδι του. Ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά τη μισή ποσότητα του τόνου θρυμματίζοντάς τον με τα χέρια μας, τις ελιές, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε.
- Βάζουμε στο μούλτι το λάδι που κρατήσαμε από τις κονσέρβες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο (αν βάλουμε), τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. «Χτυπάμε» τα υλικά και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σος. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο τόνο, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου