Συνταγή : Εύη Παπαδοπούλου.
Μερίδες : για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 10΄, αναμονή 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 12 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
- 1/2 πεπόνι Κρήτης
Για το ζελέ πεπόνι
- 1/2 πεπόνι Κρήτης
- 40 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 6 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
Eκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο 24 εκ. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνα και την προσθέτουμε στο υγρό.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί.
- Χτυπάμε ξεχωριστά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα τυριού-ζάχαρης, τη σαντιγί, το μείγμα κρέμας-ζελατίνας και το πεπόνι.
- Αδειάζουμε στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Πολτοποιούμε το φρούτο στο μούλτι.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό.
- Ζεσταίνουμε το μισό από το πολτοποιημένο πεπόνι μαζί με τη ζάχαρη σε μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζελατίνα, αφού τη στύψουμε να φύγει το πολύ νερό.
- Ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό του φρούτου.
- Απλώνουμε πάνω στο γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο για ακόμη 1 ώρα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου