ΜΕΝΟΥ

Pages

Cheesecake πεπόνι

Μία μοναδική συνταγή για cheesecake που θα σας ξετρελάνει.











Συνταγή :  Εύη Παπαδοπούλου.
Μερίδες : για 10-12 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 10΄, αναμονή 3 ώρες.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 12 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
  • 1/2 πεπόνι Κρήτης

Για το ζελέ πεπόνι
  • 1/2 πεπόνι Κρήτης
  • 40 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 6 γρ. ζελατίνα σε φύλλα 
 
Eκτέλεση
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι ή στο γουδί. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο 24 εκ. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. 
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια. 
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. 
  • Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τη ζελατίνα και την προσθέτουμε στο υγρό. 
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. 
  • Χτυπάμε ξεχωριστά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα τυριού-ζάχαρης, τη σαντιγί, το μείγμα κρέμας-ζελατίνας και το πεπόνι. 
  • Αδειάζουμε στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Ετοιμάζουμε το ζελέ πεπόνι: 
  • Πολτοποιούμε το φρούτο στο μούλτι. 
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. 
  • Ζεσταίνουμε το μισό από το πολτοποιημένο πεπόνι μαζί με τη ζάχαρη σε μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζελατίνα, αφού τη στύψουμε να φύγει το πολύ νερό. 
  • Ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό του φρούτου. 
  • Απλώνουμε πάνω στο γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο για ακόμη 1 ώρα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου