Συνταγή : philenews.com
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 4 μεγάλα, ώριμα ροδάκινα,
- 9-10 μπισκότα αμαρέτι (amaretti) ή αν δεν βρείτε, μπισκότα αμυγδάλου, θρυμματισμένα, σαν χοντρά ψίχουλα (1 φλ. θρυμματισμένα),
- 2 κοφτές κουταλιές αλεσμένα αμύγδαλα,
- 1 κρόκος,
- 1 κουταλιά κοσκινισμένο κακάο,
- 2 κουταλιές λευκό, ξηρό κρασί,
- 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη.
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε και στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί τα ροδάκινα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Ύστερα, με ένα κουταλάκι, αφαιρείτε λίγη σάρκα από τα βαθουλώματα των κουκουτσιών, για να μεγαλώσουν. Ψιλοκόβετε τη σάρκα των ροδάκινων που αφαιρέσατε.
- Αναμιγνύετε σε ένα μπολ τα μπισκότα με τα αμύγδαλα, τον κρόκο, το κακάο και το ψιλοκομμένο ροδάκινο, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα (ή τα περνάτε για μερικά δευτερόλεπτα στο πολυμίξερ).
- Γεμίζετε τα ροδάκινα με το μίγμα και τα βάζετε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψάκι του φούρνου. Τα ραντίζετε με το κρασί, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε ραντισμένα με το ζουμί του ψησίματος.
Πηγή - philenews.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου