ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάλτσα με καυτερή πιπεριά και ελαιόλαδο για ζυμαρικά



Μία εύκολη και γρήγορη σάλτσα για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.













Συνταγή : αθηνόραμαUmami.gr
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά 
  • 1 ½ φλ. τσ. πολύ καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ φλ. τσ. φρέσκα αρωματικά: φασκόμηλο, μαϊντανό, σχοινόπρασο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χοντροσπασμένοι ολόκληροι κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη από τη χοντρή μεριά του τρίφτη
  • (500 γρ. στριφτάρια ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)


Εκτέλεση
  • Πλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά (σφίγγοντας με χαρτί κουζίνας) και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά. Καθαρίζουμε, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά και στραγγίζουμε.
  • Καίμε καλά το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι (να μην καπνίσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα αρωματικά, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι με μιας. 
  • Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μια –δυο φορές και προσθέτουμε τη μυζήθρα. 
  • Περιχύνουμε αμέσως τα ζυμαρικά μας.

Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου