Συνταγή : αθηνόραμαUmami.gr
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 ½ φλ. τσ. πολύ καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ½ φλ. τσ. φρέσκα αρωματικά: φασκόμηλο, μαϊντανό, σχοινόπρασο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χοντροσπασμένοι ολόκληροι κόκκοι μαύρου πιπεριού
- 200 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη από τη χοντρή μεριά του τρίφτη
- (500 γρ. στριφτάρια ή άλλο παρόμοιο ζυμαρικό)
Εκτέλεση
- Πλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά (σφίγγοντας με χαρτί κουζίνας) και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά. Καθαρίζουμε, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και στραγγίζουμε.
- Καίμε καλά το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι (να μην καπνίσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα αρωματικά, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι με μιας.
- Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με ξύλινη κουτάλα μια –δυο φορές και προσθέτουμε τη μυζήθρα.
- Περιχύνουμε αμέσως τα ζυμαρικά μας.
Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου