Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 6 ντομάτες ώριμες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι ρύζι νυχάκι
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας ούζο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 200 ml ζωμό λαχανικών
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
Eκτέλεση
- Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και σβήνουμε με το ούζο.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σούπα μας να βράσει για 25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μισή κουταλιά γλυκού ζάχαρη.
- Πολτοποιούμε τη σούπα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει για 5 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Tips:
- Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα κάππαρη και ελιές ψιλοκομμένες.
- Αν μας αρέσει το τυρί, προσθέτουμε κατά τον δεύτερο βρασμό λίγη φέτα θρυμματισμένη.
- Αν οι σούπες προορίζονται για παιδιά, αφαιρούμε το αλκοόλ.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου