¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Philenews.com
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 6΄, Αναμονή 2½ ώρες, Ψήσιμο 20΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 1 κιλό περίπου φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 2 ½ εκ. περίπου,
- 1 γεμάτο κουταλάκι πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου ή φρέσκιας / ξηρής ρίγανης, (Carnation spices π.χ.),
- 2 κουταλιές ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού,
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 τρυφερό (σκουρόχρωμο) κολοκυθάκι σε λεπτές ροδέλες,
- 2 χρωματιστές πιπεριές σε τετράγωνα 2 ½ εκ. περίπου,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και φετάκια λεμονιού για το σερβίρισμα,
- αλάτι, πιπέρι (Carnation spices π.χ.),
- λίγο λάδι για άλειμμα.
Εκτέλεση
- Βάζετε τους κύβους του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη ρίγανη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύετε καλά και βάζετε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Το βγάζετε για ½ ώρα να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου πριν ψήσετε τα σουβλάκια.
- Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια θερμοκρασία αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα (μη βάλετε πολλά ή τραβάτε μερικά στην άκρη), βάζοντας απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.
- Ξεκινώντας και τελειώνοντας με κύβο κοτόπουλου, περνάτε τα σουβλάκια βάζοντας εναλλάξ πιπεριές, κολοκυθάκι και κοτόπουλο και τα αλατοπιπερώνετε.
- Λαδώνετε τη σχάρα και ψήνετε τα σουβλάκια για 20 περίπου λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά (ελέγχετε αν είναι έτοιμα κόβοντας ένα με μαχαιράκι. Πρέπει να είναι ψημένα πέρα για πέρα).
- Τα βγάζετε και τα σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με μαϊντανό και τα συνοδεύετε με λεμόνι.
Πηγή - philenews.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου