Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 2 πιπεριές κόκκινες στρογγυλές
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 4 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
- 15 ελιές μαύρες
- 150 γρ. μανούρι κομμένο σε κύβους
- 5 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί (της προηγούμενης μέρας)
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για τη sauce
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 φλιτζανιού ξίδι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Kαθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους, τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά.
- Mόλις ψηθούν, καθαρίζουμε το φλούδι τους και τις κόβουμε σε στενές λωρίδες.
- Kόβουμε το ψωμί σε κυβάκια.
- Aνακατεύουμε στη σαλατιέρα μας όλα τα υλικά της σαλάτας και την περιχύνουμε με τη sauce, αφού χτυπήσουμε όλα τα υλικά της στο μπλέντερ.
Tips:
- Oι πιπεριές ξεφλουδίζονται πανεύκολα, αν τις ψήσουμε, τις βγάλουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτές τις κλείσουμε μέχρι να κρυώσουν σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων.
- Για να μη χάνουμε χρόνο την τελευταία στιγμή, μπορούμε να ψήσουμε τις πιπεριές από την προηγούμενη και να τις κρατήσουμε με λίγο λάδι στο ψυγείο.
- Ετσι, διατηρούνται για παραπάνω από μια εβδομάδα.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου