ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντοματοσαλάτα με χρωματιστές πιπεριές



Μία λαχταριστή  σαλάτα για όλη την οικογένεια.












Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες :  για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 2 πιπεριές κόκκινες στρογγυλές
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 4 ντομάτες κομμένες όπως στη χωριάτικη
  • 15 ελιές μαύρες
  • 150 γρ. μανούρι κομμένο σε κύβους
  • 5 μεγάλες φέτες χωριάτικο ψωμί (της προηγούμενης μέρας)
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού

Για τη sauce
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζανιού ξίδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση
  • Kαθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους, τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά. 
  • Mόλις ψηθούν, καθαρίζουμε το φλούδι τους και τις κόβουμε σε στενές λωρίδες. 
  • Kόβουμε το ψωμί σε κυβάκια. 
  • Aνακατεύουμε στη σαλατιέρα μας όλα τα υλικά της σαλάτας και την περιχύνουμε με τη sauce, αφού χτυπήσουμε όλα τα υλικά της στο μπλέντερ.

Tips: 
  • Oι πιπεριές ξεφλουδίζονται πανεύκολα, αν τις ψήσουμε, τις βγάλουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτές τις κλείσουμε μέχρι να κρυώσουν σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων. 
  • Για να μη χάνουμε χρόνο την τελευταία στιγμή, μπορούμε να ψήσουμε τις πιπεριές από την προηγούμενη και να τις κρατήσουμε με λίγο λάδι στο ψυγείο. 
  • Ετσι, διατηρούνται για παραπάνω από μια εβδομάδα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου