Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη.
Μερίδες :
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 08.11.2012
Υλικά
- 300 γρ. πέννες
- 150 γρ. καπνιστό σολομό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- ¼ φλ. κουκουνάρια
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1/3 φλ. λευκό κρασί
- ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- Άνηθο
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας, και τα έχουμε έτοιμα προτού ξεκινήσουμε τη σάλτσα με το σολομό.
- Κόβουμε τον σολομό σε λεπτές λωρίδες.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο 2 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Σβήνουμε με τo κρασί, προσθέτουμε το ξύσμα από λεμόνι, το μισό χυμό λεμονιού στο τηγάνι και τον άλλο μισό πάνω στο σολωμό. Αφού εξατμιστεί λίγο το κρασί προσθέτουμε το σολομό και την κρέμα.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, τον άνηθο, αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τα κουκουνάρια τα προσθέτουμε στο τέλος για να διατηρήσουνε την τραγανή υφή τους και σερβίρουμε.
Πηγή - Chef On Air
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου