Φτιάξτε με απλά και εύκολα υλικά το γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για το cherry crisp
- 600 γραμμάρια καθαρισμένα κεράσια
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
- 2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 3/4 κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
- 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
Για το παγωτό γιαούρτι
- 450 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας 2%
- 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για το cherry crisp
- Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα κεράσια. Στη συνέχεια ρίχνουμε ζάχαρη, σταγόνες σοκολάτας, αλεύρι, νιφάδες βρώμης, κανέλα, μοσχοκάρυδο, καρύδια, λιωμένο βούτυρο τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απ' τα κεράσια.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ' τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα "πέσει" τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι.
- Σερβίρουμε με βούτυρο και παγωτό μπισκότο κρέμα.
Για το παγωτό γιαούρτι
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
- Παγώνουμε το παγωτό σε παγωτομηχανή, αν έχουμε. Διαφορετικά το βάζουμε σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες.
- Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα ανά μισή ώρα για 6 φορές για να παγώσει ομοιόμορφα.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου