ΜΕΝΟΥ

Pages

Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο


Λαχταριστά και μυρωδάτα κριτσίνια για όλη την οικογένεια με απαλή γεύση







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 125 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγό
  • αλεύρι για το άπλωμα της ζύμης
  • μαργαρίνη για το βουτύρωμα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Λίγο κύμινο
  • 2 -3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ
  • ρίγανη

Εκτέλεση
  • Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το βάζετε στο μίξερ. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό και το τυρί.
  • Ζυμώνετε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και μοσχοκάρυδο.
  • Την σκεπάζετε με σελοφάν και την αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ζύμη σε πάχος 1 εκ., την κόβετε σε λουρίδες πάχους 1 εκ., φάρδους 1 εκ. και μάκρους 6 εκ. και τους δίνετε κυλινδρικό σχήμα.
  • Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο και το γάλα και αλείφετε τα κριτσίνια τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με ρίγανη.
  • Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τ' αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ακουμπάτε σε σχάρα.
  • Τα κριτσίνια ταιριάζουν τόσο με κρασί, όσο και με μπύρα. Ιδανικά για κάθε πάρτι.

Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου