Λαχταριστά και μυρωδάτα κριτσίνια για όλη την οικογένεια με απαλή γεύση
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 15΄ περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 125 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγό
- αλεύρι για το άπλωμα της ζύμης
- μαργαρίνη για το βουτύρωμα
- 1 κρόκο αυγού
- Λίγο κύμινο
- 2 -3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, το βάζετε στο μίξερ. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια, το αυγό και το τυρί.
- Ζυμώνετε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και μοσχοκάρυδο.
- Την σκεπάζετε με σελοφάν και την αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ζύμη σε πάχος 1 εκ., την κόβετε σε λουρίδες πάχους 1 εκ., φάρδους 1 εκ. και μάκρους 6 εκ. και τους δίνετε κυλινδρικό σχήμα.
- Τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο και το γάλα και αλείφετε τα κριτσίνια τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με ρίγανη.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τ' αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ακουμπάτε σε σχάρα.
- Τα κριτσίνια ταιριάζουν τόσο με κρασί, όσο και με μπύρα. Ιδανικά για κάθε πάρτι.
Πηγή - sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου