ΜΕΝΟΥ

Pages

Τηγανιά κοτόπουλου με φέτα


Ένας εξαίσιος μεζές για τους λάτρεις της φέτας.








Συνταγή : Αλέξανδρος Γιώτης.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους του 1 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/3 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα, κατά προτίμηση καπνιστή (θα τη βρούμε σε μπαχαράδικα)
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, καλά στραγγισμένα και χοντροκομμένα (φυλάμε το χυμό τους στο ψυγείο, για άλλη συνταγή)
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 100 γρ. φέτα, κατά προτίμηση σκληρή, χοντροτριμμένη


Εκτέλεση
  • Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε για 2 - 3 λεπτά τους κύβους κοτόπουλου και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά. 
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. 
  • Προσθέτουμε πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και την πάπρικα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ντοματάκια. 
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. 
  • Ρίχνουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  • Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα φέτας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να χυλώσει η σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  • Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και από πάνω σκορπίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.

Στο ποτήρι Μια δροσερή ήπια ρετσίνα.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου