Ένας εξαίσιος μεζές για τους λάτρεις της φέτας.
Συνταγή : Αλέξανδρος Γιώτης.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους του 1 εκ.
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/3 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα, κατά προτίμηση καπνιστή (θα τη βρούμε σε μπαχαράδικα)
- 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, καλά στραγγισμένα και χοντροκομμένα (φυλάμε το χυμό τους στο ψυγείο, για άλλη συνταγή)
- 300 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 γρ. φέτα, κατά προτίμηση σκληρή, χοντροτριμμένη
Εκτέλεση
- Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε για 2 - 3 λεπτά τους κύβους κοτόπουλου και το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και την πάπρικα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ντοματάκια.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα φέτας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να χυλώσει η σάλτσα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και από πάνω σκορπίζουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.
Στο ποτήρι Μια δροσερή ήπια ρετσίνα.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου