ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτας μπράβας



Μία Ισπανική συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή :  Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι

Για την σάλτσα
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • αλάτι

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας. 
  • Ρίχνουμε την πάπρικα, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι, 1 ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 15 -20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πιεί τα υγρά της. 
 
  • Παράλληλα, βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. 
  • Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε πετσέτα ή χαρτί να στεγνώσουν. Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες. 
  • Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι. 
  • Μεταφέρουμε τις πατάτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου