Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
Για την σάλτσα
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- αλάτι
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά περίπου ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε την πάπρικα, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι, 1 ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 15 -20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πιεί τα υγρά της.
- Παράλληλα, βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε πετσέτα ή χαρτί να στεγνώσουν. Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου