ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαρδέλες στο χαρτί με ολόκληρα κρεμμυδάκια



Μία συνταγή κατάλληλη για ουζάκι που θα σας ενθουσιάσει.











Συνταγή :  Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 20΄, ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 500-600 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα ή απλά κρεμμύδια μικρά, κομμένα στη μέση
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 πομοντόρια ώριμα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγα φυλλαράκια σέλινου χοντροκομμένα
  • 1 μικρή μακρόστενη πιπεριά ή 1 καυτερή, σε φετούλες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC. 
  • Σ' ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. 
  • Απλώνουμε σ' ένα διπλό χαρτί ψησίματος τις ροδέλες από τα πομοντόρια και βάζουμε από πάνω τις σαρδέλες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει. 
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σέλινο, τον μαϊντανό, την πιπεριά και τα δαφνόφυλλα. 
  • Αλατίζουμε καλά και κλείνουμε προσεχτικά το χαρτί, ώστε να σχηματισθεί ένα πακέτο. 
  • Ακουμπάμε το πακέτο σ' ένα ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για 25 περίπου λεπτά.

Tips: 
  • Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά χαρτιά για ψήσιμο στον φούρνο. Μερικά από αυτά δεν είναι αδιάβροχα και όταν βραχούν σκίζονται εύκολα! Για σιγουριά προτιμήστε αυτά που φαίνονται γυαλιστερά ή τη σίγουρη παλιομοδίτικη λαδόκολλα.
  • Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρο, γόπες, σαυρίδια ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι σε φιλέτο.
Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου