Συνταγή : Δημήτρης Ανδρέου.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, ψήσιμο 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Yλικά
- 500-600 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες
- 500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα ή απλά κρεμμύδια μικρά, κομμένα στη μέση
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 πομοντόρια ώριμα κομμένα σε ροδέλες
- 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- λίγα φυλλαράκια σέλινου χοντροκομμένα
- 1 μικρή μακρόστενη πιπεριά ή 1 καυτερή, σε φετούλες
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι και πιπέρι
Eκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC.
- Σ' ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Απλώνουμε σ' ένα διπλό χαρτί ψησίματος τις ροδέλες από τα πομοντόρια και βάζουμε από πάνω τις σαρδέλες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σέλινο, τον μαϊντανό, την πιπεριά και τα δαφνόφυλλα.
- Αλατίζουμε καλά και κλείνουμε προσεχτικά το χαρτί, ώστε να σχηματισθεί ένα πακέτο.
- Ακουμπάμε το πακέτο σ' ένα ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για 25 περίπου λεπτά.
Tips:
- Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά χαρτιά για ψήσιμο στον φούρνο. Μερικά από αυτά δεν είναι αδιάβροχα και όταν βραχούν σκίζονται εύκολα! Για σιγουριά προτιμήστε αυτά που φαίνονται γυαλιστερά ή τη σίγουρη παλιομοδίτικη λαδόκολλα.
- Αντί για σαρδέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γαύρο, γόπες, σαυρίδια ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι σε φιλέτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου