Συνταγή : Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 20΄, μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
- 2 κιλά κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 300 γρ. φέτα ή ανθότυρο
- 1½ φλιτζάνι τραχανά ξινό
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
- Περνάμε τα κολοκυθάκια από τον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Τα πιέζουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια πολύ καλά στυμμένα.
- Ανακατεύουμε σε μεγάλη λεκάνη το σοταρισμένο κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια, το τυρί, τον τραχανά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε μέσα το πρώτο φύλλο και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
- Λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο, το ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε την πίτα στον φούρνο για μία ώρα περίπου.
Πηγή - cookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου